dilluns, de setembre 17, 2007

Sobre la crema de fotos

Em permeto de posar un text íntegre d'en Saül Gordillo, on entre altres temes toca la crema de fotografies de la monarquia i també cita paraules d'en Lopez Tena.
Aquí us en deixo el text:

D'un temps ençà qualsevol crítica o irreverència vers la monarquia espanyola és motiu d'una enèrgica i envejablement ràpida acció per part de la fiscalia de torn o la pròpia Audiencia Nacional, nacional la seva vull dir. Quan no és una caricatura a la portada d'El Jueves, és la crema d'una foto dels monarques cap per avall al més pur estil Felip V.

Dibuixants i independentistes són objecte d'una gelosa aplicació de la llei. Ha estat molt bé en López Tena, dient que a ell les constitucions i els països que li agraden són aquells que accepten i permeten que es pugui arribar a cremar un símbol com la bandera o la fotografia del monarca o president de torn. Ha parlat de la llibertat dels Estats Units.

A mi que la monarquia estigui en crisi ja em va bé, per a què enganyar-nos. El que més em preocupa és que la justícia -l'espanyola, s'entén- estigui sotmesa a la pressió d'una dreta mediàtica anacrònica i tronada. Que els quatre manifestants de Girona siguin portada als diaris espanyols per cremar una foto és la prova de la revifalla d'anticatalanisme que pot marcar la reentré d'aquest curs polític electoral. Quan no és l'Estatut és la monarquia i quan no siguin ni l'un ni l'altre serà vés a saber què. No hi ha manera. Un estat que segresta revistes i pretén penalitzar pacífics manifestants independentistes és un negoci poc atractiu. I cada cop més ciutadans se n'adonen. Com el taxista d'ahir: "Jo cada cop voto més radical. Vaig començar votant UCD i a la propera..."

www.saul.cat